TMA törmäysvaimennin

TMA, törmäysvaimennin, törmäysauto, törmäri
Monta nimeä - yksi tärkeä tarkoitus


Milloin törmäysvaimenninta käytetään?


Törmäysvaimentimien tarkoituksena on olla tiellä työskentelevien henkilöiden suojana, sekä ehkäistä vakaviin loukkaantumisiin johtavien onnettomuuksien syntymistä peräänajotilanteissa. Törmäysvaimentimia käytetään kohteissa, joissa liikennemäärät ja nopeudet ovat suuria, esimerkiksi moottori- ja moottoriliikenneteillä tehtävissä töissä. Tyypillisiä turvattavia kohteita ovat tietyömaat, kaide- ja liikenteen ohjauskylttien asennus, piennarleikkuut sekä onnettomuus- ja poikkeustilanteissa tiellä työskentelevien henkilöiden turvaaminen. 

HF-törmäysvaimennin on saatavana vaihto- tai koukkulavarakenteisena ja sen lavarakenne mahdollistaa nopean vaihdon ajoneuvosta toiseen. Ajoneuvoissa tulee olla kaksi sähköliitintä törmäysvaimentimen sähkötoimintoja varten, muuten törmäysvaimennin kulkee kuin normaali vaihtolava tai koukkulava.


Kuljetukset ja siirrot kohteeseen sujuvat nopeasti ja kustannustehokkaasti ja sen käyttöönotto työmaalla vaatii vain napin painalluksen. TMA on saatavana myös eri lavapituuksina ja eri laitakorkeuksilla tai umpikorilla, myös vuokrattavissa.Mikä törmäysvaimennin on ja miten se toimii?


Törmäysvaimentimen tehtävänä on nimensä mukaisesti toimia törmäysesteenä, joka pienentää onnettomuustilanteissa tienkäyttäjiin kohdistuvien ongelmien seurauksia. Ottamalla törmäyksen vastaan se suojaa työkoneita ja minimoi henkilövahinkoja. Törmäysvaimentimen muodostavat itse vaimenninelementti sekä vähintään 9 tonnin painoinen ajoneuvo. Lisäksi TMA muodostaa suojavyöhykkeen ja parantaa työntekijöiden työturvallisuutta merkittävästi, kun se on sijoitettu oikean matkan päähän työkohteesta.


Törmäysvaimennin oli mukana tositoimissa YIT:n työmaalla. Sen ansiosta äkkipysähdyksestä 120 km/h nopeudesta selvittiin käytännössä kalustovahingoilla. Katso video


Viranomaisvaatimukset

Suomessa käytettävien törmäysvaimentimien tulee olla Ruotsin Trafikverketin hyväksymiä. Trafikverketin tekemät testit ovat riittävän kattavia, jotta niiden mukaan voidaan päätellä törmäysvaimentimen ominaisuuksien riittävyys. HF-törmäysvaimennin täyttää vaatimukset.

TÖRMÄYSVAIMENTIMEN MYYNTI JA VUOKRAUS

Toimitamme tietöissä tarvittavia törmäysvaimentimia sekä valmiiksi päällirakenteeseen asennettuna että kevyempänä vedettävänä trailerina. Vuokraamme törmäysvaimentimella varustettuja autoja asiakkaan tarpeen mukaan. Vuokra-aika voi olla päivä, viikko, kuukausi tai jotain muuta. Päivän vuokraus maksaa 250 € (alv 0%), pidemmistä ajoista sovitaan aina erikseen. 


Kysy lisää:  Jarkko Koskela puh 050 411 5314           

Väyläviraston ohjeita törmäysvaimentimen käyttöön 

Liikenne tietyömaalla: Kunnossapitotyöt

Väyläviraston ohje

Format PDF Size 7 MB
Liikenne tietyömaalla: Päällystys- ja tiemerkintätyöt

Väyläviraston ohje

Format PDF Size 8 MB