PÄÄLLIRAKENNETYÖT

Lisätietoa törmäysvaimentimesta

 

Milloin törmäysvaimenninta käytetään?
Törmäysvaimenninta käytetään, kun ajoneuvo on saatava pysähtymään suurehkosta nopeudesta ennen työmaan sisään ajautumistaan, esimerkiksi kaapeliaurauksessa, kaideasennuksissa, piennarleikkuussa ja onnettomuuksien raivauksissa.

Mikä törmäysvaimennin on ja miten se toimii?
Törmäysvaimennin suojaa työkoneita ja minimoi henkilövahinkoja. Törmäysvaimentimen muodostavat itse vaimenninelementti sekä vähintään 9 tonnin painoinen ajoneuvo.

Törmäysvaimentimen myynti ja vuokraus
Toimitamme tietöissä tarvittavia törmäysvaimentimia sekä valmiiksi päällirakenteeseen asennettuna että kevyempänä vedettävänä trailerina. Myös törmäysvaimentimen vuokraus onnistuu.

Viranomaisvaatimukset
Suomessa käytettävien törmäysvaimentimien tulee olla Ruotsin Trafikverketin hyväksymiä. Trafikverketin tekemät testit ovat riittävän kattavia, jotta niiden mukaan voidaan päätellä törmäysvaimentimen ominaisuuksien riittävyys. HF-törmäysvaimennin täyttää vaatimukset.

Lisää tieturvallisuudesta 

Törmäysvaimennin oli mukana tositoimissa YIT:n työmaalla. Törmäysvaimentimen ansiosta äkkipysähdyksestä 120 km/h nopeudesta selvittiin käytännössä kalustovahingoilla. Katso video

Katso, miten törmäysvaimentimen kyytiin otto, käyttö ja irroitus toimii tässä videossa.
Myös Rakennuslehti kirjoitti törmäysvaimentimesta vuonna 2016 artikkelissaan.


Liikenneviraston ohjeet pdf-muodossa ladattvissa alta